Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

PARAGRAF 1 - MÅL OCH SYFTE

15 July, 2009

  1. Internationella Metallfederationen (i det följande IMF) är en inter­na­tionell sammanslutning av metallarbetarorganisationer som verkar för respekt för fackliga och andra grundläggande mänsk­liga rättig­heter, för demokrati och för social rättvisa över hela världen.
  2. IMF är ett verktyg för att fackliga föreningar av män och kvinnor i alla delar av metallindustrin och närliggande branscher (i det föl­jande metallarbetare) skall kunna samarbeta i sitt arbete för att nå gemensamma ekonomiska, sociala, arbetsmarknadspolitiska och politiska mål på det internationella planet.
  3. IMF verkar för ett erkännande, och en effektiv tillämpning, av alla internationella arbetsnormer som fastställs i Internationella ar­betsorganisationens konventioner och rekommendationer. Dessa normer omfattar en säker och hälsosam arbetsmiljö, att alla for­mer av diskriminering elimineras, föreningsfrihet, rätt att förhandla kol­lektivt och förbud mot barn- och tvångsarbete. Dessutom verkar IMF för att öka anställningstryggheten.
  4. I sin kamp för sociala framsteg för arbetstagare över hela världen verkar IMF för fred, frihet och självbestämmande för alla folk och bekämpar sociala och ekonomiska klyftor mellan i- och u-länder, samt alla former av exploatering från nationers och transnatio­nella företags sida.
  5. De fackliga organisationer som är anslutna till IMF är självsty­rande, men omfamnar IMFs grundläggande mål och syften och  verkar för deras omsättning i praktiken genom en mångfald av strukturer och metoder som bidrar till IMFs rikedom och styrka.