Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Resolution till stöd för Lastik-Is i deras förhandlingar med stora däckföretag

7 April, 2006

ICEMs världskonferens om gummiindustrin
6−7 april 2006
Istanbul, Turkiet

Alldenstund våra bröder och systrar i Lastik-Is, samtidigt som ICEM håller sin världskonferens för gummiindustrin, sitter i kollektivförhandlingar med de multinationella däckföretagen Goodyear, Bridgestone och Pirelli.

Alldenstund företagen utövar mycket stark press på arbetarna och kräver eftergifter när det gäller arbetsvillkor samtidigt som de uttalar sig offentligt om att kostnaderna för arbetskraften är så höga att de kanske måste lägga ner produktionen i Turkiet.

Alldenstund företagen utövar press på regeringen att förbjuda eventuella strejker, liksom de har gjort fyra gånger på tio år, även om både turkisk lagstiftning och ILO har fastställt att sådana förbud är olagliga.

Beslutade delegaterna vid ICEMs världskonferens för gummiindustrierna att uttala sitt helhjärtade stöd till våra bröder och systrar i Lastik-Is och uppmana Goodyear, Bridgestone och Pirelli att använda sunt förnuft och förhandla i god tro.

Dessutom beslutades att vår konferens uppmanar den turkiska regeringen att upprätthålla landets lagar och ILOs regler som skyddar rättigheterna för våra fackliga bröder och systrar i Lastik-Is.