Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Nya kongressrapporter tillgängliga

28 April, 2009Nya verksamhetsrapporter från IMFs sekretariat och medlemsförbunden om de senaste fyra åren finns nu tillgängliga för nedladdning från IMFs kongressajt.

GENÈVE: Sekretariatets rapport beskriver IMFs arbete med handlingsprogrammet 2005-2009.

Rapporten inleds av IMFs avgående generalsekreterare Marcello Malentacchi och innehåller en analys av framgångar och återstående hinder mot förbättringar av metallarbetarnas löner, arbetsförhållanden och levnadsvillkor.

Förutom en utvärdering av olika strategier framförs också rekommendationer om framtida aktioner som krävs av IMF och medlemsförbunden för att vi skall uppnå våra mål.

I medlemsförbundens rapporter, ordnade alfabetiskt efter länder (engelsk alfabetisk ordning), ges en ögonblicksbild av metallarbetarnas villkor i hela världen.

För första gången bad vi medlemsförbunden att särskilt skriva om arbetstagare med otrygga anställningsvillkor, och hur förbunden agerade med anledning av deras situation.

Båda rapporter är viktiga för ombudens förberedelser för IMFs kongress.

Kongressombuden kommer att få ett tryckt exemplar av rapporterna i sin kongressmapp när de anländer i Göteborg. Elektroniska versioner har redan skickats ut.

Ni kan ladda ned ert exemplar från http://www.imfmetal.org/congress2009/index.cfm?l=1.