Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Lika rättigheter

17 May, 2009

Alla arbetstagare skall ha lika rättigheter. Men många arbetstagare över hela världen utsätts för diskriminering, och förvägras rätten att ansluta sig till en fackförening. Diskrimineringen innebär också att kvinnor och unga arbetstagare är överrepresenterade bland arbetstagare med otrygga anställningar.

IMFs verksamheter skall hjälpa medlemsförbunden att utarbeta specifika organiseringsstrategier, för att förstärka den fackliga anslutningen bland kvinnor, migrerande arbetstagare och unga arbetstagare. Vi inriktar oss särskilt på arbetstagare i företag som tillverkar elektronikprodukter och på arbetare i exportfrizoner, där det finns många unga kvinnor och migranter, där arbetstagarnas rättigheter ofta kränks, och där facket förtrycks.

Kvinnorepresentationen på alla nivåer inom facket är fortfarande för låg. IMF har agerat för att öka kvinnornas medverkan i organisationen, och kommer att fortsätta att arbeta med medlemsförbunden för att undanröja hinder mot kvinnorepresentationen i fackföreningarna.