Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Kongressen väljer ny ledning

25 May, 2009IMF-förbunden var eniga i sitt stöd för IMFs nya ledningsgrupp, som valdes av kongressen i går, för ett mandat som löper till 2013.

SVERIGE: Efter att ha godkänt ändringar i IMFs stadgar valde kongressen personer till fem ledande poster i IMF och säkrade därmed en bättre representation av de olika regionerna i organisationen.

Berthold Huber, tyska IG Metalls ordförande, valdes till IMFs ordförande. Huber har varit medlem av IG Metall sedan 1971. År 2003 blev han vice ordförande och 2007 valdes han till ordförande för IG Metall.

Thomas Buffenbarger, internationell chef för International Association of Machinists and Aerospace Workers, valdes till vice ordförande för IMF av kongressen. Buffenbarger leder mer än 700 000 aktiva och pensionerade IAM-medlemmar i Kanada och USA.

Jyrki Raina, generalsekreterare för Industrianställda i Norden (IN), valdes till IMFs generalsekreterare. När Raina tackade för det enhälliga stödet sade han, "Vår enhet är grunden för vår styrka. Det är med stor stolthet och mycket ödmjukhet jag tackar ja till denna utnämning." Raina inledde sin fackliga bana i Finland. De senaste sex åren har han samordnat de nordiska fackförbundens verksamheter i Europa och globalt.

Hiroshi Kamada och Fernando Lopes valdes till biträdande generalsekreterare för IMF.

Kongressen valde också ledamöterna i IMFs exekutivkommitté och i revisionskommittén. Se mer på IMFs webbplats.