Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Förberedelser inför IMFs världskongress

24 February, 2009Ledare för IMF-förbund runtom i världen samlades den 19 februari i Genève, Schweiz, under ett extramöte i IMFs exekutivkommitté, för att förbereda IMFs 32:a världskongress.

GENÈVE: Ledamöterna i Internationella Metallfederationens exekutivkommitté höll ett extramöte för att förbereda IMFs kommande 32:a världskongress, den 24-28 maj 2009 i Göteborg, Sverige.

De godkände kongressens tema, Trygga jobb för en trygg framtid, och diskuterade sedan dagordningen och programpunkter för kongressen.

Föregående dag hade IMFs handlingsprogramkommitté färdigställt sitt utkast till handlingsprogram för perioden 2009-2013. Det kommer att skickas till medlemsförbunden för deras behandling de kommande veckorna. Medlemsförbunden ombes skicka in alla ändringsförslag senast den 15 april, så att handlingsprogramkommittén kan behandla dem. Ändringsförslag som inkommer före den 15 april och som inte antas av handlingsprogramkommittén kan läggas fram direkt under kongressen. Efter att det godkänts av kongressen kommer handlingsprogrammet att vägleda IMFs verksamhet under fyra år.