Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Presidiet väljer Manfred Warda till tillförordnad generalsekreterare

6 October, 2006

Brev från Fred Higgs till ICEMs medlemsförbund


Bästa bröder och systrar

Som ni kanske känner till meddelade jag vid styrelsemötet i maj att jag beslutat dra mig tillbaka från tjänsten som ICEMs generalsekreterare från och med slutet av december 2006. Beslutet har fattats av hälsoskäl.

Styrelsen har därför gett presidiet mandat att utse en ställföreträdande generalsekreterare för perioden 1 januari 2007 fram till kongressen i november 2007. Vid gårdagens presidiemöte utsågs Manfred Warda enhälligt till tillförordnad generalsekreterare.

Manfred Warda, ICEM Ordförande Senzeni Zokwana och Fred Higgs

Manfred är för närvarande internationell sekreterare i vårt tyska medlemsförbund, IGBCE, och har aktivt deltagit i ICEMs styrelse- och presidieaktiviteter sedan vår sammanslagningskongress 1995. Dessförinnan har Manfred varit djupt involverad med arbetet i Internationella gruvarbetarefederationen. Det är uppenbart att Manfreds erfarenhet av den internationella fackföreningsrörelsen gör honom till det självklara valet när det gäller att fylla den krävande befattningen som tillförordnad generalsekreterare för ICEM.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka er alla för allt stöd, all kamratskap och hjälp jag fått under min tid som generalsekreterare. Jag är övertygad om att detta stöd även kommer att ges åt Manfred.

Jag vill avsluta med att tala om hur stolt jag är över att ha varit ledare för denna fantastiska federation och vill önska var och en av er, och ICEM, all framgång i framtiden.

Med broderliga hälsningar

Fred Higgs
Generalsekreterare