Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Los Mineros sendikal teleplerinde diretiyor

17 January, 2011

ICEM üyesi Meksika Maden ve Metal İşçileri Sendikası Los Mineros 10-11 Ocak 2011'de Mexico City'de sendika meclisini topladı. 22 eyaletten gelen 60'tan fazla örgüt delegesinin katılımı ile gerçekleştirilen sendika meclisi sendikanın sürgünde bulunan Genel Sekreteri Napoleon Gomez ve yönetim kuruluna koşulsuz destek verdi.

Toplantıda Los Mineros'un Cananea, Zacatecas, Taxco ve El Cubo'da sürdürdüğü 4 grev boyunca karşı karşıya bulunduğu birincil zorlukların altı çizildi. Sendika meclisi, Calderon hükümeti tarafından yasaya aykırı bir şekilde sendikanın banka hesaplarının dondurulmasına hemen son verilmesini ve hapiste olan sendikacılar Juan Lineras Montufar ve Martin Salazar'ın bir an önce serbest bırakılmasını vurguladı.

Delegeler hükümetin düzmece suçlamaları ile imkansız hale getirilmeye çalışılan Napoleon Gomez'in Meksika'ya geri gelebilmesi için mücadeleye devam etmeye karar verdi. Los Mineros yetkililerden bugüne kadar tanımadıkları demokratik olarak seçilmiş başkanlarını tanımalarını talep ediyor.

Delegeler 14-19 Şubat 'ta Pasta de Conchos ölümcül maden felaketinin 5. yıl dönümüne dikkat çekmek için gerçekleştirilecek Küresel Eylem Günü'ne koşulsuz destek verdiler. Eylem günü eylemleri küreselleştirerek ve dünyadaki Meksika büyükelçilikleri ve konsoloslukları aracılığıyla genel sendikal talepleri Meksika hükümetine ileterek, güçlü bir sektörler arası sendikal ittifak sağlayacak

14-19 Şubat 2011'de yapılacak eylemlere katılmak için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. Kampanya materyallerine buradan ulaşabilirsiniz.