Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ITGLWF kongresinde Neil Keanery'nin anıları ve başarıları konuşuldu

14 December, 2009

Uluslararası Tekstil ve Deri Federasyonu 10. Kongresini 2-4 Aralık 2009'da Almanya'nın Frankfurt kentinde yaptı. Kongrede ITGLWF işlerinin yürütülmesi bağlamında yeni düzenlemeler de yapıldı. 68 ülkeden katılan 97 sendikanın 214 delegesini bir araya getiren kongrenin sloganı "Örgütlenme=İnsan Onuruna Yakışır İş= İnsan Onuruna Yakışır Yaşam"dı.

Kongrede aynı zamanda katkılarından dolayı Neil Kearney'e şükranlar dile getirildi. Kearney'in kızları kongrede babalarının yaşamını anlattılar.

Neal Kearney’nin kızları, Nicole and Caroline

Kongreye IG Metal sendikasının Frankfurt'taki genel merkezi ev sahipliği yaptı.

Kongre ITGLWF Genel Sekreteri Neil Kearney'in Bangladeş'e yaptığı önemli bir örgütlenme gezisinde geçirdi kalp krizi sonrası yaşamını yitirmesinden iki hafta sonra yapıldı. Küresel sendikal hareket Kearney'in ölümüyle sarsıldı. ITGLWF'nin Genel sekreteri Kearney 21 yıl boyunca çok zor ve anlamlı bir çalışma yürüttü.

Frankfurt Kongresi'nde ITGLWF'nin yeni genel sekreteri Patrick Istchert seçildi. Yirmi yıldır ETUC-TCL'nin Avrupa yerel örgütünün başında olan Itschert bundan sonra da iki görevi birden yürütecek.
Kongre'de Japonya sendikasından Hisanobu Shimada oybirliğiyle örgütün yeni başkanı seçildi. Hisanobu Shimada ITGLWF üyesi UI Zensen'in genel sekreteri. Görevi bırakan IG Metal sendikasından Manfred Schallmeyer federasyona beş yıl boyunca hizmet verdiği için kongreden takdir mesajı aldı.

Manfred Schallmeyer başkanlığı Hisanobu Shimada'ya devrediyor...

Kongre, sekizi kadın olan on beş başkan yardımcısının yönetim kurulu üyeliklerini onayladı.

Kongrede gündemdeki en önemli konu ITGLWF'nin geleceğiydi. Kongrede şirketlerin imalat sanayisindeki yeniden yapılanma faaliyetlerine karşı bütün imalat sanayisinde güçlü bir sendikal hareket oluşturulması ihtiyacının altı çizilerek, 2011 yılına kadar bütün imalat sanayisini kapsayan bir Küresel Sendikal Federasyon oluşturma kararı alındı.