Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Iraklı Sendikacı Öldürüldü

30 November, 2009

Iraklı sendika yönetim ve aktivist kadrolarının her gün devamlı karşı karşıya kaldıkları tehlikeler Irak İşçi Sendikaları Federasyonu IİSF yönetim kurulu üyesi Macit Kerim'in 30 Kasım 2009 Irak tarihinde hunharca katledilmesine yol açtı. Macit Kerim arabasının patlaması sonucu öldü. Zaman ayarlı olduğu düşünülen geliştirilmiş patlayıcı bir cihazın kimliği meçhul kişiler tarafından Iraklı sendikacının arabasına monte edildiği tahmin ediliyor.

IİSF, ICEM'e üye olan petrol gaz ve elektrik sektörlerinde örgütlü iki sendikanın da üyesi olduğu Irak'ın en büyük ulusal sendikal merkezidir.

Macit Kerim Saddam Hüseyin dönemi sendika karşıtı mevzuatı dikkate almayan ve1987 tarihli 150 sayılı sendikaların kamu kesminde örgütlenmesini yasaklayan yasaları dikkate almadan aktif örgütlenme çabası içinde olan kilit sendika kadrolarından birisiydi. Macit, Irak sendikal hareketinin birliğinde ve Iraklı işçilerin bir araya gelmesinde anahtar rol oynayan bir figürdü.

ICEM IİSF'nin acı baybının matemini paylaşıyor, hükümetten ve güvenlik makamlarından gerçekleri ortaya çıkaracak acil bir soruşturmanın derhal başlatılması ve suçluların adalet önünde hesap vermesini talep ediyor.

Bu konuda sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.