Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM Madenlerde Güvenlik Forumu’nu Türkiye’de Topluyor

12 September, 2011

ICEM, 14 Eylül tarihinde, 176 sayılı “Madenlerde Sağlık ve Güvenlik” konulu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmesi’ne ilişkin iki saatlik bir panel oturumu İstanbul’da düzenliyor. Panel, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi (WCSHW) çerçevesinde, Haliç Kongre Merkezi içerisindeki Kuleli Binası’nda bulunan Kasımpaşa-2 Salonu’nda 14.00 ila 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye tarafından 176 sayılı ILO Sözleşmesi’nin ivedilikle onaylanması gereğinin vurgulanacağı toplantıda, Türkiye Maden-İş Sendikası Eğitim Dairesi Müdürü Dr. Fikret Sazak, Hindistan Maden İşçileri Sendikası’ndan Radha Gobinda Mohanty, ICEM Maden İşkolu Sorumlusu Glen Mpufane ve ICEM İş Sağlığı, Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Bölümü Sorumlusu Brian Kohler konuşmacı olarak yer alacak.

176 sayılı ILO Sözleşmesi’ne ilişkin daha fazla bilgi için tıklayınız

Türkiye, mülkiyeti kamuya ait, fakat düşük standartta teçhizat ve çalışma koşulları içinde çalışan taşeronlar tarafından işletilen güvenliksiz madenleri ile ön plana çıkıyor.

ICEM toplantısı herkese açık olup, ilgi duyanların 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan tüm Kongre ile ilgili geniş bilgi almak için. ziyaret etmeleri yararlı olacaktır. Haliç Kongre Merkezi’nin adresi Sütlüce Mahallesi, Eski Karaağaç Caddesi, 34445 Beyoğlu İstanbul’dur.