Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Broderliga hälsningar inför ICEMs stadgeenliga 4:e kongress!

2 October, 2007

Bästa kollegor!

Det gläder mig att kunna välkomna er till ICEMs 4:e världskongress. Det är med avsevärd stolthet vi organiserar den här kongressen i Thailand, ett land där ICEM har spelat en stor roll i ett antal arbetstagarrelaterande och sociala sammanhang.

Det har diskuterats varför ICEM ska hålla sin kongress i ett land som för bara ett år sedan upplevde en militärkupp. Vi har pratat med våra thailändska medlemsförbund om detta och de försäkrade oss att vår närvaro skulle utgöra en symbol för hopp och förväntningar om att fria och demokratiska val snart kommer att hållas i Thailand.

Senzeni Zokwana, Ordförande

Vi tar detta som ett bevis både på att ICEM har gjort ett gott arbete i Thailand och på att det fortfarande finns mycket att göra i den här nationen.

Den här kongressen utgör ett historiskt ögonblick för ICEM. Samtidigt som globaliseringskrafterna snabbt påverkar livet för arbetare i den moderna världen har den globala fackföreningsrörelsen gått samman kring åtagandet att tillsammans skydda arbetares intressen. ICEMs fjärde världskongress kommer att behandla flera stora frågor, däribland ett ökat samarbete med andra globala fackliga federationer och andra världsomspännande fackliga organisationer.

Manfred Warda, Generalsekreterare

Vi ska inleda en process med att skapa en stark politik kring hållbar utveckling i alla ICEMs sektorer, och kommer att förstärka vårt åtagande att utmana det växande hotet från kontraktsarbete och inhyrd arbetskraft samt hiv/aids-hemsökelsen på våra arbetsplatser och i arbetares liv.

Kongressen utgör också den slutgiltiga integrationen av fackföreningar från WFIW i ICEM. Vi hälsar dessa fackförbund välkomna och vi vet att er medverkan och ert engagemang i våra strukturer kommer att göra oss starkare. Låt oss se till att den här kongressen blir riktigt framgångsrik och låt oss lämna den med ny kraft och energi från enighet och solidaritet så att vi kan utföra det viktiga arbete som ligger framför oss!

Med broderliga hälsningar

Senzeni Zokwana och Manfred Warda