Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Brådskande aktion den 8 mars (internationella kvinnodagen) för strejkande Petrol-Is-kvinnor

5 March, 2007

Bästa kollegor!

Den internationella kvinnodagen, som infaller den 8 mars varje år, är en dag då kvinnors ekonomiska, politiska och sociala insatser hyllas världen över. Bland andra viktiga historiska händelser som uppmärksammas denna dag, hedras också minnet av de 140 kvinnor som omkom i branden på Triangle Shirtwaist Factory i New York City 1911.

På den internationella kvinnodagen i år gör 84 arbetare i Turkiet sina röster hörda. Åttiotvå av dem är kvinnor som har strejkat mot Fresenius Medical Care i frihandelszonen Antalya sedan den 26 september 2006. De kämpar för grundläggande värdighet och rättvisa på och utanför arbetet.

ICEM uppmanar sina medlemsorganisationer att stötta dem genom att den 8 mars 2007 skicka solidaritetsbrev till dem via deras fackliga organisation, det ICEM-anslutna petroleum-, kemi- och gummiarbetarfacket Petrol-Iş.

Ett kort faktablad om denna konflikt bifogas, liksom ett brev som er organisation kan använda som mall för solidaritetsmeddelandet till Petrol-Iş.

ICEM kommer att stå sida vid sida med våra turkiska systrar och bröder den 8 mars och vi kommer att stödja dem varje dag till dess att de har vunnit kampen om sina rättigheter. Vi ber er att torsdagen den 8 mars, på den internationella kvinnodagen, dra ert strå till stacken för att låta dessa tappra arbetare och Petrol-Is veta att er fackliga organisation också står vid deras sida. nternationella kvinnodagen, för att låta dessa modiga arbetare och Petrol-Is veta att er fackliga organisation också s

Tack för att ni deltar i den här ytterst viktiga aktionen.

Broderliga hälsningar


Manfred Warda
Generalsekreterare