Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Almanya'da İşletme Konseyleri seçimi IGBCE'nin temsiliyetini güçlendirdi

26 July, 2010

Almanya'da İşletme Konseyi için her dört yılda bir Mayıs ve Haziran aylarında seçimler yapılıyor. ICEM üyesi Alman sendikası IGBCE son yapılan seçimlerde işçilerden büyük destek aldı. Hala incelenecek sonuçlar olsa da, sendikanın faaliyet yürüttüğü sektörde yeni seçilen İşletme Konseyi üyelerinin yaklaşık % 81.2'si IGBCE üyelerinden oluşuyor.

IGBCE Almanya'da yaklaşık 3.500 şirkette temsil ediliyor. 2010 yılı seçim sonuçları 2002 ve 2006 yılı seçim sonuçlarına göre çok az değişiklik gösterdi ve seçimlerde IGBCE durumunu daha da güçlendirdi. IGBCE üyesi olan İşletme Konseyi yönetici sayısı kadın üye sayısı artışı ile paralel olarak (% 92' ye çıktı) artış gösterdi.

IGBCE son olarak İşletme Konseyi üyelerinin işyerinde internete girebileceğine hükmeden bir dava kazandı. İşverenler artık işyerinde İşletme Konseyi üyelerine bir ofisin yanında internet bağlantısı sağlayacak bir de bilgisayar temin edecekler.

İşletme Konseyleri, işçilerin yönetime katılmasını sağlayan, şirket hakkında bilgi aldığı, danışma haklarının olduğu temsil yapılarıdır.

IGBCE Başkan Yardımcısı Ulrich Freese

Sonuçlar işçilerin IGBCE'ye olan açık güveninin bir göstergesidir. Bu konuda IGBCE Başkan Yardımcısı Ulrich Freese ; “Finanasal krizin istihdam üzerinde olumsuz etki yaratmaması çerçevesinde önemli bir rol oynadık. Güçlü sendikalar ve güçlü İşletme Konseyleri istikrarı sağladı.” dedi.