Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Yunanistan Petrokimya sendikası rafinerilerdeki grevleri 19 Nisan'a kadar uzatıyor

10 April, 2011

ICEM üyesi Yunanistan Petrol ve Kimya İşçileri Federasyonu (POEPDV) tarafından ilan edilen grev 19 Nisan 2011 tarihine kadar uzatıldı. Grev, Hellenic Petroleum şirketinin (ELBE) Aspropyrgos'taki sancak gemisi sayılacak rafinerisinde 3 Nisan 2011 tarihinde başlamıştı. Grev bir mahkemenin iş bırakmanın yasal olduğunu ilan etmesinden sonra, Hellenic Petroleum'un Elfsina ve Selanik'te bulunan diğer iki rafinerisine de yayıldı.

Yunanistan petrol işçileri; personel yetersizliği, ELBE'nin Elfsina ve Selanik'teki yeni rafinerilerinin ünitelerinde yetersiz iş güvenliği, ücretlerin frenlenmesi ve ücretleri verimlilikle bağlantılandırma planlarına karşı greve gidiyorlar. Grevler rafinerilerde üretimde bütünlüğün sağlanması açısından bütün rafinerilere yayıldı. Greve gidilirken rafinerilerde bütün güvenlik önlemleri alındı.

7 Nisan 2011 Perşembe günü POPDHV 12-19 Nisan'ı kapsayan hafta da grevde olacaklarını açıkladı. Üç gün önce mahkeme ELBE şirketinin grevin yasadışı ilan edilmesine yönelik ihtiyati tedbir talebini reddetti. POEPDHV Başkanı Nikos Orfanos grevin yayılmasının işçilerin lehine ve işçilerin talebi doğrultusunda olduğunu belirtti. Sendika ile şirket arasında 13 Nisan'da sözleşme görüşmesi olacak.

ELBE Yunanistan'ın dört rafinerisinden üçünü işletiyor ve ülkenin petrol piyasasının yüzde 50'sini kontrol ediyor. Şirketin yüzde 35.5'i devlete ait.

ICEM olarak üye sendikamızı tamamen destekliyoruz. Şirketi yeni rafineri ünitelerinde iş güvenliği için personel yetersizliğini gidermeye, petrol rafinerisi işçilerinin taleplerinin adil bir şekilde karşılanmaya çağırıyoruz.