Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Solvay Mercusor Bölge Toplantısı Arjantin'de yapıldı

9 May, 2011

Belçikalı kimya ve plastik üreticisi Solvay'in Mercusor Bölgesi Sendikalar Ağının altıncı toplantısı 18-21 Nisan'da Bahia Blanca, Arjantin'de toplandı. Toplantıya Arjantin ve Brezilya'da bulunan Solvay fabrikalarından 25 temsilci katıldı. Brezilya CUT temsilcileri ve Bahia Blanca belediye yöneticileri de toplantıda bulundular.

Bu, ağın Arjantin'deki ilk toplantısıydı. Bu toplantı Arjantinli işçilere ağın amaçları, işlevleri ve faaliyetleri ile ilgili önemli bir çok şey öğrenme fırsatı verdi. Brezilyalı katılımcılar Arjantin'de olan ancak kendi ülkelerinde olmayan sendikal örgütlenme ve toplu pazarlık süreçleriyle ilgili bilgilendiler.

Toplantıda tartışılan temel konular arasında iş sağlığı ve güvenliği, ICEM'in Rhodia ile yaptığı küresel çerçeve sözleşmesi, Solvay'in Rhodia'yı alacağını açıklamasından sonra küresel çerçeve sözleşmenin geleceğinin ne olacağı ve geçen yılın sonunda açıklanan ve 2012 yılı sonuna kadar 800 işçinin işten çıkarılmasını öngören Horizon Plan'ı vardı. Mercusor üyeleri şirketin yeniden yapılanmasının etkilerinin daha hafif atlatılması için Solvay Avrupa İşletme Konseyleri ve küresel sendikal yapılar ile ilişki kurulması konusunda ICEM'den destek talep ettiler.

Daha önceki toplanrtılarda gelenk olduğu üzere katılımcılar Solvay şirket yönetimi tarafından karşılandı. Katılımcılardan oluşan grup daha sonra üretim alanını gezdi. Toplantı şirket ile yenilenen diyalog beklentisi ile sonlandırıldı.