Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Küresel Sendikalar Ekonomik Krize Yeni Bir Yayınla Karşılık Veriyor

6 April, 2009

Küresel Sendikalar Konseyi (CGU) 30 Mart'ta çıkardığı ortak yayınla küresel ekonomik krize etkili bir yanıt verdi. Küresel federasyonlar kriz üzerine görüşlerini farklı açılardan ortaya koymak üzere ortak bir ses halinde ilk defa bir araya geliyorlar.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreteri Aidan White'ın yayın yönetmenliğini yaptığı dergide, birçok küresel federasyon genel sekreterinin kriz bağlamında sektörleri değerlendiren ve ekonominin yönetiminde devletin rolünün artmasını isteyen yazıları yer alıyor.

Aidan White

ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda derginin bir bölümünde “Gelecekte Yakıt” konusu üzerinde duruyor, ekonomik krizin küresel yakıt stoku üzerindeki kaygı uyandıran etkilerini sürdürülebilir gelişme bağlamında ele alıyor.

Derginin küresel sendikaların ortak web sayfasında yer alan İngilizce metnine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sendikal Danışma Komitesi (TUAC) Genel Sekreteri John Evans küresel sendikaların Londra Bildirgesi'ni ve bildirgede yer alan ekonomik toparlanma önerilerini değerlendiriyor. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Guy Ryder ise küresel ekonominin yönetimine yeni yaklaşımlar gerektiğini vurguluyor.

Küresel sendikaların bu ortak yayını sendikalar arasındaki işbirliğine ivme kazandıran önemli bir yol haritası.