Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

İtalya'da ilaç işçileri fabrika kapatılmasını protesto ediyor

8 March, 2010

ICEM üyesi İtalya sendikaları FILCEM-CGIL, FEMCE-CISL, UILCEM-UIL İngiltere çokuluslusu Glaxo Smith Kline'ın Verona'daki araştırma merkezini kapatma kararına karşı ortak kampanya yürütüyorlar. Fabrika kapatılırsa 550 işçi işten atılacak.

Sendikalardan oluşan ortak bir delegasyon Ekonomik Gelişme, Refah ve Sağlık Bakanlığından dört bakan ile görüştü. Sendika liderleri işletmenin karlılığını sürdürdüğünü ve aynı zamanda şirketin dünya çapında büyümesine yönelik katkısını devam ettirdiğini iddia ettiler. Bakanlar sendika liderleri ile aynı fikirde olduklarını belirttiler. Bakanlar, işletmenin şirketin dünya çapında yeniden yapılanmasının bir parçası olduğu fikrine katılmadıklarını belirttiler.

   

Bakanlar Scaiola, Sacconi, Fazio ve Martini Glaxo'nun Verona'daki işletmesini kapatma kararının nedenlerini ayrıntılı bir biçimde araştıracak kararı tersine çevirecek bir çözüm aranması için bir hakem kurulunun oluşturulacağını açıkladı.

Verona'da çalışan ve işlerini kaybetmekle karşı karşıya kalan Glaxo işçileri kararı protesto etmek için sokaklara döküldü.