Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM yönetim kurulu üyesi Türkiye'nin en büyük ulusal sendikal merkezini yönetecek

17 December, 2007

Farklı ülkelerdeki bir çok ICEM üyesi sendika kendi ülkelerindeki sendikal harekettte önemli roller oynuyor. Buna açık bir örnek 6-9 aralık 2007'de Ankara'da yapılan kongrede arkadaşımız Mustafa Kumlu'nun ülkenin en büyük ulusal koonfederasyonu TURK-IS başkanı olarak seçilmesidir.

Yönetim kurulu üyesi olarak Türkiye'yi temsil eden Mustafa Kumlu Türkiye Elektrik, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Tes-İş'in de şimdiki başkanıdır. Kumlu aynı zamanda ICEm Türkiye Koordinasyon Kurulu başkanlığını da yürütüyor.

TÜRK-İŞ kongresinde delegelerin güvenini kazanarak konfederasyonun 5 yönetim kurulu üyesinden birisi olan Belediye-İş sendikası'ndan Nihat yurdakul bir diğer ICEM üyesi sendikanın başkanıdır.

ICEM Genel sekrteri Manfred Warda Kumlu ve Yurdakul'a gönderdiği mesajada “Bu önemli görevlere seçildiğiniz için sizleri kutluyorum. Yönetim görevinde uzun süredir bulunan bu meslektaşlarımızın bu görevlere seçilmesinden dolayı ICEM olarak onur duyuyoruz. Eminim ki ICEM'in hedeflerine ulaşmasında gelecekte önemli katkılarınız olacaktır.” dedi.