Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Küresel Krizin Etkileri Ele Alındı

29 June, 2009

ICEM Yönetim Kurulu, 24 Haziran'daki olağan toplantısının ikinci gününde küresel krizin etkilerini görüştü. Toplantıda, ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda, küresel federasyonların Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve OECD nezdindeki Sendikalar Danışma Konseyi TUAC ile birlikte, küresel sermayenin başarısız politikalarına karşı izlediği ortak stratejiyi özetledi.

Bu strateji, köklü yapısal değişiklikler yapılmasını sağlamak için dünya finans kurumlarıyla daha yakın ilişkiler kurulmasını öngörüyor. ICEM Yönetim Kurulu toplantısına Peter Bakvis de davetliydi. Küresel federasyonların ve ITUC'un Washington'daki koordinatörü olan Bakvis, Dünya Bankası'nın, IMF'nin ve bölgesel kalkınma bankalarının çalışmalarını yakından izlemektedir.

Krizin nedenleri üzerinde duran Bakvis, 2008 krizinden önceki yıllarda küresel sendikal hareketin belli kurumlara ilettiği uyarılara değindi. Ayrıca, geçen sonbahardaki çöküşten bu yana sendikaların kriz konusundaki tutumunu açıkladı.

ICEM Yönetim Kurulu, 23 Haziran Salı

Daha sonra Yönetim Kurulu'nun 25 üyesi krizin ülkelerindeki etkileri ve sendikalarının tutumu konusunda, diğer üyelere bilgi aktardılar.

Toplantıda, kriz üzerine bir karar taslağı da sunuldu. Belgede, üyelerin önerisiyle yapılan değişiklikler ile, hükümetlerin sıkı korumacı önlemlerine karşı uyarıda bulunulmakta ve ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi anti-sosyal eğilimleri kınanmaktadır.

Delegeler, krizi yıkıcı sosyal önlemleri uygulamak için bahane olarak kullanan şirketleri de kınadılar. ICEM Yönetim Kurulu'nun kararına erişmek için burayı tıklayınız.

ICEM sendikaların krize verdikleri yanıtları web sitesinde yayımlamaya devam edecek.