Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM ve Rhodia heyeti ABD'deki işyerlerini denetliyor

14 December, 2009

ICEM Rhodia küresel çerçeve sözleşmesinin nasıl işlediğinin denetlenmesinin bir parçası olarak ICEM ve Fransa merkezli kimya çokuluslusu Rhodia yönetiminden oluşan bir heyet 06-11 Aralık 2009 tarihleri arasında ABD'ye bir inceleme gezisi düzenledi. Bu bağlamda ilk inceleme gezisi 2007 yılında Çin, bir yıl sonra da Brezilya'ya gerçekleştirilmişti. Bu gezilerdeki temel amaç özel işyerlerinde küresel çerçeve sözleşmesinin düzgün bir şekilde uygulandığından emin olunmasıydı.

Bu inceleme gezisinde ICEM, Genel Sekreter Manfred Warda ve Kimya Seksiyonu Sorumlusu Kemal Özkan tarafından temsil edilirken, Rhodia'yı grubun genel başkan yardımcısı, insan kaynakları müdürü Yolene Coppin ve genel başkan yardımcısı, sürdürülebilir kalkınma müdürü, Jacques Kheliff temsil etti.

ICEM heyeti fabrika yönetimi ile...

Kuzey Amerika bölge genel merkezinde yapılan toplantının ilk gününde heyete Rhodia şirketinin Kuzey Amerika'daki faaliyetleri tanıtıldı. ICEM'in küresel sözleşmeler alanında özel çabalarını ve genel faaliyetlerini sunmasının ardından ABD ekonomisi ve hukuki mevzuatı tartışıldı. On sekiz farklı üretim biriminde yaklaşık 1600 işçinin çalıştığı Kuzey Amerika Rhodia, Novacare, Eco Services, Silcea ve Polyamide isimleri altında 4 farklı kategoride faaliyet yürütüyor. Kuzey Amerika Rhodia üretim işçilerinin çoğunluğu ICEM'e üye sendikalar USW, IBT ve LIUNA'da örgütlü.

ICEM heyeti işyeri temsilcileri ile

Heyet ABD Çelik İşçileri Sendikası USW'nin Pittsburgh kentinde bulunan merkezini ziyaret ederek başkan Leo Gerard ile bir araya geldi. Görüşmede Leo Gerard, ICEM heyetine USW ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Heyet daha sonra Rhodia'nın Houston'da bulunan ve USW'nin örgütlü olduğu Eco Services fabrikasını ziyaret etti.


ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda "ICEM ve Rhodia arasında yapılan ve 2007-2009 tarihlerini kapsayan küresel sözleşme çerçevesinde bölgede Rhodia ile bir çok faaliyet yürüttük. Bunlar bizim Rhodia ile küresel çapta olan ilişkilerimizin ne kadar iyi gittiğini ortaya koyuyor. Küresel sözleşmelerin çalışma ilişkilerinde anlamlı ve yapıcı bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. Bu ziyaretimiz bunu açıkça gösteriyor." dedi.