Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM Sırbistan sendikalarını ziyaret etti.

22 February, 2010

ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda Sırbistan Elektrik Sendikası EPS-TU ve Nezavisnost temsilcileri ile görüştü. Warda ülkedeki ilaç şirketi Galenika işyerini de ziyaret etti.

Manfred Warda EPS-TU merkezinde EPS-TU başkanı Milan Dordeviç, Kolivara, şube başkanı Rankoviç, RETUN SEE eski başkanı Milan Kovaçeviç ile bir araya geldi.

İki taraf da ICEM Güneydoğu Avrupa Enerji Ağı içerisindeki işbirliğini daha da ileriye taşıma sözü verdi. ICEM EPS şirketi ile Sırbistan'da kurulmaya başlanan küresel enerji şirketleri ve sendika arasındaki tahmin edilebilir stratejik ortaklık konusundaki ilgisini artırıyor. ICEM ilişkilerin son dönemde zayıf olduğu EPS ve diğer Sırp sendikaları arasındaki diyaloğu izlemeye davet edilecek.

Warda daha sonra bir diğer ICEM üyesi Sırbistan sendikası Nezavisnost başkanı Milorad Panoviç ve Dragan Vesic ile Belgrad'daki sendika merkezinde bir araya geldi. Sırbistandaki sendikal hareketi bölen konulardan birisi ülkede yaşanan özelleştirmeler. ICEM Nezavisnost ile EPS'yi bu önemli konuda bir diyalog kurması niyetiyle hareket ediyor. Nezavisnost ile Sırbistan Bilim ve araştırma çalışanları bağımsız Sendikası bir süre önce birlikte yürüttükleri bir çalışma çerçevesinde bir anlaşma yaptılar. Nezavisnost bu çalışmayı bütün Sırbistan sendikalarının ortak bir strateji oluşturmasına yönelik kullanılmasını istiyor.

Manfred Warda 2.500 işçinin istihdam edildiği Galenika ilaç şirketini ziyaret etti. Şirkette çalışan işçiler Nezavisnost ve SSS sendikaları tarafından temsil ediliyor. İki sendikanın temsilcileri ve şirket yönetimi işyerindeki iş ilişkilerini sözleşme ve sosyal faaliyetler çerçevesinde örnek çalışma ilişkileri olarak tanımlıyor. Şirket aynı zamanda yabancı şirketler ile stratejik ortaklık arıyor.