Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM Başkanı Zokwana Trinidad/Tobago'da Petrol İşçileri Sendikası Temsilciler Konferansı'nda Konuştu

11 August, 2009

ICEM'in Latin Amerika bölgesindeki üyesi Trinidad/Tobago Petrol İşçileri Sendikası'nın (OWTU) 24-25 Temmuz'da yapılan Temsilciler Konferansı'na ICEM ve Güney Afrika Maden İşçileri Sendikası Başkanı Senzeni Zokwana katıldı.

Zokwana'nın konferansta yaptığı konuşmanın konusu şuydu: “Küresel Ekonomik Krizden Çıkışın Tek Yolu: İşçilerin Bağımsız Gündemi ve Dayanışma Eylemleri”. Zokwana bağımsız sendikaların dünyanın her yerindeki işçilerle dayanışma içinde politik etkinliğe ve kolektif yığınsal eyleme yönelmesi gerektiğini vurguladı. ICEM Başkanı sendikaların grev hakkını ve diğer protesto eylemlerini koruyabilmek için zorlu bir mücadele vermesi gerektiğini de belirtti.

 Ancel Roget ve Senzeni Zokwana

“Konferansınız küresel ekonominin büyük zorluklarla karşı karşıya bulunduğu kritik bir zamanda yapılıyor” diyen Zokwana, devamla, krizin gelişmekte olan ülkelerdeki sendikalara sert sinyaller verdiğini söyledi.

Temsilciler Konferansı'na sunulan sendika Genel Konseyi'nin raporunda, Ancel Roget'in yönetimindeki Petrol İşçileri Sendikası'nın (OWTU) işçilerin çıkarlarına ülke gündeminde öncelik tanıma geleneğini sürdürdüğü vurgulanıyor.