Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

G20 Zirvesi'nden Önce 28 Mart'ta Londra'da Gösteri Yürüyüşü

9 March, 2009

Britanya'daki ulusal sendikal merkez Sendikalar Kongresi (TUC) 28 Mart günü Londra'da “Önce İnsan – İş, Adalet, İklim İçin Yürüyüş” sloganı altında bir gösteri yürüyüşü düzenliyor. Cumartesi günü düzenlenecek eylem, 2 Nisan'daki G20 Zirvesi'nin Londra'da toplanmasından önce sivil toplumun talepleri doğrultusunda harekete geçmesini amaçlıyor.

TUC ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), küresel krizin yol açtığı zorlukları ortadan kaldırmak için acilen harekete geçmek gerektiği konusunda G20 liderlerinin dikkatini çekmek istiyorlar. Bu nedenle, düzenlenecek eyleme dünyanın her yerinden sendika temsilcilerinin katılmasını sağlamak için çalışıyorlar.

“Küresel ekonomiyi yeniden inşa etmenin yolu, herkese insana yakışır iş ve kamu hizmeti sağlayacak, küresel eşitsizliği sona erdirecek ve düşük karbonlu bir gelecek kuracak adil bir servet dağılımından geçiyor,” diyen TUC Genel Sekreteri Brendan Barber şöyle devam etti: “Kriz küresel adaleti ertelemenin ya da iklim kaosunu sürdürmenin mazereti olmamalıdır. Krizden çıkmanın tek yolu adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaktır.”

Brendan Barber

TUC miting ve gösteri yürüyüşünü şu üç ana talep etrafında örgütlüyor: Herkese İnsana Yakışır İş ve Kamu Hizmeti; Küresel Yoksulluğa ve Eşitsizliğe Son; Yeşil Bir Ekonomi İstiyoruz.

Ayrıca,16 Mart'ı izleyen hafta içinde ITUC, G20'ye yönelik önerileri içeren bir bildirge yayımlayacak. ITUC yayımlanacak Londra Bildirgesi'ni dünyadaki bütün sendikaların 23 Mart'ta kendi hükümetlerine göndermesini istiyor.

Londra Bildirgesi G20 hükümetlerinin kurduğu dört çalışma grubunda sendikaların temsil edilmesini talep ediyor.