Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

BRC'de anlaşmazlık giderildi: İşten atılan işçiler işbaşı yaptı

18 July, 2011


ICEM üyesi FGTB-ABVV üç üyesinin haksız yere işten atılması konusunda geçen hafta, 15 Temmuz 2011, Belçika rafineri şirketi BRC ile olan uyuşmazlığı çözdü. Müzakereler işçilerin işe iade edilmesi için ilan edilen güçlü ulusal ve uluslararası dayanışma mesajlarından sonra yapıldı.

Atılan üç işçiden ikisi FGTB-ABVV sendika temsilcisiydi. Bir güvenlik görevlisinin taciz edildiği iddiası sonucu gerçekleşen işten atmalardan sonra hararetli protestolarla geçen bir ay içerisinde sorun çözüldü. Petrol sektöründe çalışan işçileri temsil eden altı sendikanın ortak protestoları ICEM ve EMCEF tarafından da desteklendi.



FGTB-ABVV uyuşmazılığın çözülmesinde dayanışma girişimlerinin çok önemli olduğunu açıkladı. Sendika yönetimi bir ay boyunca grev gözcülüğü yapan ve diğer eylemlere katılan BRC işçilerine ve diğer sendika ektivistlerine teşekkür etti.

Sendika Genel Sekreteri Paul Lootens ve Başkan Alain Clauwaert BRC işçilerinin şimdilik uyuşmazlığı arkada bıraktıklarını, artık İsviçre'de kurulu rafineri yönetimi ile iyi ilişkilerin ve sosyal diyalogun yeniden kurulmasını umut ettiklerini söyledi.

BRC rafinerisi Avrupalı rafineri şirketi Petroplus'a ait ve Belçika'da Aba bölgesinin merkezinde yer alan Antwerp Limanı'nın kuzeyinde bulunuyor. BRC günlük 107.500 varil üretim kapasitesine sahip ve öncelikli olarak Benelüks ülkelerine satış yapıyor.