Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Alman Kimya Sendikası IGBCE Continental ile Schaeffler Arasındaki Çekişmeye Son Verilmesini İstiyor

26 January, 2009

Continental AG'nin denetleme kurulunun başkan yardımcısı Werner Bischoff, oto lastiği ve parçaları şirketi Continental ile artık hisselerin kontrolünü elinde tutan Schaeffler KG arasındaki uyuşmazlığa derhal son verilmesini isteyerek “sosyal ve ekonomik sağduyunun tekrar ağır basması” çağrısında bulundu.

Aynı zamanda Alman kimya sendikası IGBCE'nin üst düzey yöneticisi olan Bischoff, şirketler arasındaki çekişmenin her iki şirketin de saygınlığını ciddi şekilde etkilediğini ve sonuçta personelin güvenini sarstığını belirtti. Bischoff süregiden uyuşmazlığın 100.000 Conti işçisinin geleceğine zarar verdiğini vurguladı.

Werner Bischoff

Schaeffler'in Continental Başkanı Hubertus van Grünberg'in “ortak çözümlerin hepsini sistemli olarak baltaladığını” öne sürmesi üzerine uyuşmazlık daha da alevlendi. Geçen yaz bağıtlanan bir anlaşmaya göre, kontrolü elinde bulunduran ortak olarak Schaeffler'in Conti üzerinde gereksiz nüfuz kullanmaması ya da Continental'in işçi katılım platformlarını dağıtmaması gerekiyor.

Buna rağmen geçen hafta şirket, Continental'in 10 üyeli denetleme kurulunu dağıtma ve geçen yazki devir anlaşmasını feshetme tehdidinde bulundu.

Bischoff ve IGBCE, Ağustos 2008'de varılan yatırım anlaşmasının şirkete sağlam bir zemin sağladığını ve Schaeffler'in denetleme kurulundaki öngörülen rolü üstlenmesi gerektiğini öne sürüyor. “Genel ekonomik durumun makul ve güvenilir bir işbirliği gerektirdiğini” belirten IGBCE, bu uyuşmazlığın sürmesi halinde şirketin başarısızlığa uğrama riski bulunduğunu vurguladı.